#NytLivetLenge ingen pekefinger, kun en rettesnor

Kreftforeningen har en ny kampanje. Denne gangen dreier det seg om fokus på å minske hverdags alkoholbruken. De sier ikke at vi skal slutte å feire eller kose oss, men kanskje ikke alle dager og små seire skal feires med et «lite glass». 

Det skaper reaksjoner, få ting er så sårt som fokus på det vi liker å kose oss med, men som vi kanskje ikke burde innta i like stort omfang. Jeg har lest endel kommentarer og blir provosert- ikke av kreftforeningen, men av uvitenheten og at man stiller spørsmål ved Kreftforeningens forskningsgrunnlag.

Har selv vært igjennom behandling av brystkreft og fikk beskjed av sykepleiere og leger og kose meg- med måte. Måtehold er det det handler om. Man kan uten særlig økt risiko drikke opptil 7 enheter i uken. Det er Ca et lite glass hver dag. Hvis man drikker en flaske vin på lørdag så er det +- omtrent det du kan drikke. Jeg er selv ikke perfekt på noen måte, men tar feks. en hvit uke etter en uke på festival. Jeg har også stort forbedringspotensial.

Jobber selv i en bransje der alkohol er en naturlig del av et måltid, men det finnes alltid gode alternativer. Smakstilsatt vann, fruktjuicer ol. blir mer og mer vanlig. Der skal jeg bli flinkere, men ikke fanatisk. For…det er det lite som slår et glass eller to rosé, bobler eller hvitvin i sommersola på en uteservering eller terrasse. Drikk det med god samvittighet, men begrens mengden. Da setter du mer pris på det også. Snart er det tid for julebord, ha pekefingeren i bakhodet når du er ute med kunder eller jobben- bytt ut annenhver øl/aquavit med vann eller annet alkoholfritt feks.

Kreft kan ramme deg uansett om du lever sunt eller usunt, men sjansen for å overleve eller leve lenger øker ved en sunnere livsstil.

Ta rådene fra Kreftforeningen til deg, de kjefter ikke, de gir deg gode råd basert på forskning. 

#NytLivetLenge

Les mer her:

Kreftforeningen om Alkohol

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s